Ja dokładam klimę do Barchetta'y. Kupiłem ze zdezelowanego auta. Oczywiście oprócz sprężarki z uchwytem (tak jest w tym modelu), chłodnicy klimatyzacji podwójnego wentylatora, wszystkich wężyków i rurek, nowego osuszacza, uchwytów , zaczepów, wydajniejszego alternatora, etc. musiałem kupić (od wnętrza auta) całą "skrzynkę", która znajduje się pod deską rozdzielczą (wersja bez klimy nie ma miejsca na parownik a w wersji z klimą jest elektryczne sterowanie klapami obiegów oraz na panelu środkowym - przycisk wł/wył klimę oraz obieg wewnętrzyny - w wersji bez klimy nie ma tego), całą wiązkę kabli z dodatkowymi bezpiecznikami przekaźnikami wtyczkami itp. Właśnie jestem na etapie dokupywania mniejszych elementów i kompletowania abym miał 100% części. Muszę obmyślić od czego zacząć montaż. Czy zacząć od zamiany (w uroszczeniu) systemy wentylacji we wnętrzu auta, póżniej kable a na końcu rurki, sprężarka alternator etc. Może macie gotowy schemat w jakiej kolejności wykonywać montaż, aby nie trzeba było demontować czegoś co było zamontowane wcześniej żeby zamontować inną część.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-27, 22:08:46 przez Voytheck.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Dołożenie klimatyzacji do Renault Kangoo
3 Odpowiedzi, 6733 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY