W VAG'ach miałem przypadki zaśniedziałych styków przy sterowniku klimatyzacji. Pod akumulatorem bliżej przdu samochodu się znajduje. Jest przykręcony do góry nogami pod podłużnicą. Czarny kawałek pudełka. Miałem taki przypadek w Seat Toledo 1.9 i VW Passat. Wyczyściłem styki (bezpośrednio wychodzące na wentylator i sprężarkę i działa). Tam w tym sterowniku przez styki czasem przechodzi woda do środka sterownika. Ja na wszelki wypadek rozpierałem je i czyściłem w środku. W przypadku Seata w środku też były zaśniedziałe główne styki do wentylatorów i sprężarki. Spowrotem sterownik złożyłem na sylikon i poinformowałem właściciela pojazdu że nie wiadomo ile sterownik pociągnie na przeczyszczonych stykach.
Jakbym mial dobry sterownik, to bym zobaczył czy się załącza wentylator po włączeniu klimatyzacji i sprawdził czy tarcza sprzęgła w sprężarce nie wyleciała.
Jakbym mial dobry sterownik, to bym zobaczył czy się załącza wentylator po włączeniu klimatyzacji i sprawdził czy tarcza sprzęgła w sprężarce nie wyleciała.
Diagnozowanie usterek mechanicznych i elektronicznych naprawy układów klimatyzacji - klimatyzacja samochodowa - Sandomierz
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY