Wracając po dłuższej przerwie do tematu.Klima na dal nie działa.Po nabiciu azotem wyszła nieszczelność w chłodnicy(skraplaczu),a że mam znajomego,który zajmuje sie profesjonalnie spawalnictwem,to za darmo pospawał.Radość trwała krótko,do napełnienia klimy.Nieszczelność wyszła w innym miejscu.Zdenerwowałem sie po raz kolejny i stwierdziłem,że koniec z dziadostwem,trzeba kupić nową chłonicę.I kupiłem,zamontowałem,jadę na nabicie.Sprawdzamy szczelność na próżnie,jest O.K,podświadomie siobie myślę,że teraz te sprawdzenia,to tylko formalność.Nabiliśmy,wszystko ładnie pięknie,ale fachman stwierdził,że jakieś ciśnienia są coś nie tak.Myśle sobie,znów ta głupia maszyna,która pokazuje dokładnie na odwrót.Fachman zasugerował,że filtr jest zabity i to może być przyczyną.Co się okazało?..........chłodnica nieszczelna na połączeniu króćca wychodzące z chłodnicy do podłączenia przewodu z chłodnicą.Chłodnica była zakupiona pośrednio z firmy Nissens.Zapokowane wysłane.Jakie będą wyniki reklamacji,nie mam pojęcia.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Wszystkie parametry na zegarach wzorcowo a klima nie działa.
31 Odpowiedzi, 37136 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY