Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowo zamontowana LG M21AH Multi Split szroni parownik

26 Odpowiedzi, 30606 Wyświetleń

adrianarktos1

2010-08-07, 18:49:59
Użytkownik
Witam tak ja została u nas wczoraj w firmie zamontowana klimatyzacja LG M21AH Multi Split ( ze względu iż posiadam ją w domu i jestem zadowolony ) . Montarz przeprowadziła firma która zajmuje się tego rodzaju usługami , lecz niestety coś jest nie tak ( bynajmnie mi się tak wydaje ) po chwili pracy (ok 5 min ) na parowniku pojawia się szron po chwili przez środek idą 2 pasy lodu , dodatkowo przyłącz cieczowy (ten zaworek )przy jednostce zew również jest oszroniony . Więc wezwałem firmę nastepnego dnia na poprawki .Stwierdzili że jest mało czynnika , dobili , pojechali , a tu klimatyzator zaczął 2 razy szybciej się szronić teraz dosłownie 1-2 min i parownik jest pokryty lodem przez środek to samo przyłącz jed zew . Więc ponownie dzwoniłem mają przyjechać w pon . Może macie jakieś sugestje co może być przyczyna takiego zachowania klimatyzatora ? Napełniali ją przy pomocy manometru podłączonego do przyłącza gazowego . Odległość między jed wew a zew to niecały metr ( ściana ) Na innym forum wyczytałem że minimalna długość rurek to 3m a tu jest może metr nie więcej , co o tym myślicie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-08, 09:03:51 przez adrianarktos1.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa