Witam tak ja została u nas wczoraj w firmie zamontowana klimatyzacja LG M21AH Multi Split ( ze względu iż posiadam ją w domu i jestem zadowolony ) . Montarz przeprowadziła firma która zajmuje się tego rodzaju usługami , lecz niestety coś jest nie tak ( bynajmnie mi się tak wydaje ) po chwili pracy (ok 5 min ) na parowniku pojawia się szron po chwili przez środek idą 2 pasy lodu , dodatkowo przyłącz cieczowy (ten zaworek )przy jednostce zew również jest oszroniony . Więc wezwałem firmę nastepnego dnia na poprawki .Stwierdzili że jest mało czynnika , dobili , pojechali , a tu klimatyzator zaczął 2 razy szybciej się szronić teraz dosłownie 1-2 min i parownik jest pokryty lodem przez środek to samo przyłącz jed zew . Więc ponownie dzwoniłem mają przyjechać w pon . Może macie jakieś sugestje co może być przyczyna takiego zachowania klimatyzatora ? Napełniali ją przy pomocy manometru podłączonego do przyłącza gazowego . Odległość między jed wew a zew to niecały metr ( ściana ) Na innym forum wyczytałem że minimalna długość rurek to 3m a tu jest może metr nie więcej , co o tym myślicie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-08, 09:03:51 przez adrianarktos1.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Nowo zamontowana LG M21AH Multi Split szroni parownik
26 Odpowiedzi, 30606 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY