Skraplacz jest z pewnością czysty, był myty. Ciśnienia to 1.6 i 18. Więc wymiana zaworu rozprężnego na 404/507 będzie konieczna? Pamiętam, że czytałem na forum ,iż wymiana zaworów z 502 na 507 nie jest konieczna. Taka przynajmniej była opinia niektórych forumowiczów.
W dodatku dzisiejsza burza uszkodziła mi sprężarkę. Prawdopodobnie nie było jednej fazy około pół godziny i spaliła się spręzarka, bo buczy, choć zabezpieczona termicznie była. Do tej pory jak była sytuacja, iż fazę wywaliło to termiki ją rozłączały, tym razem nie.
Dobrze że komorze mam drugi niezależny układ. A tą sprężarkę będę musiał przewinąć tylko nie wiem czy zwykły zakład elektryczny sobie poradzi czy trzeba specjalistyczny do sprężarek i etc?
Jak na razie to serdecznie dziękuję za dotychczasową pomoc.
W dodatku dzisiejsza burza uszkodziła mi sprężarkę. Prawdopodobnie nie było jednej fazy około pół godziny i spaliła się spręzarka, bo buczy, choć zabezpieczona termicznie była. Do tej pory jak była sytuacja, iż fazę wywaliło to termiki ją rozłączały, tym razem nie.
Dobrze że komorze mam drugi niezależny układ. A tą sprężarkę będę musiał przewinąć tylko nie wiem czy zwykły zakład elektryczny sobie poradzi czy trzeba specjalistyczny do sprężarek i etc?
Jak na razie to serdecznie dziękuję za dotychczasową pomoc.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY