Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fiat Marea 1.9TD

13 Odpowiedzi, 12891 Wyświetleń

hamerg

2010-08-18, 09:14:54
Nowy użytkownik
Dzwon polegał na tym że maska wraz z pasem przednim została podgięta. To nie było wielkie kuku. ani chłodnica, ani skraplacz nie ucierpiały(żadnych wgięć czy pałąków). Łączenia przewodów też są ok. Stwierdzam tylko fakty, które mówią same za siebie. Tak jak ciekło tak cieknie i to w tym samym miejscu. Jeśli coś jest zabezpieczone na 30 Bar to powinno to wytrzymywać. Gdyby pękł przewód albo inna część układu która jest stara i niebyła wymieniana- regenerowan to bym miał pretensje do siebie. Ale jeśli W sprężarce wymienia się oringi i mimo niewłączania klimy przez ostatnie 2 dni ( mimo że jest zimno), dalej się poci to chyba świadczy że coś nie halo ze sprężarką. Skraplacz już znalazłem za 350 PLN , nowy . W tym roku chyba się niepokuszę o wymianę, ale na wiosnę wymienię wraz z filtrem ( osuszaczem).
Jeśli ktoś może dać namiary na sklep gdzie mogę bez problemu zakupić oringi to będę wdzięczny.
Uwagi waszę będą pomocne w naprawie układu, gdyż ja jestem zielony, ale szybko się uczę.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa