Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

HYUNDAI HS-HC1200XB

8 Odpowiedzi, 7956 Wyświetleń

grzejnik

2007-07-30, 18:14:03
Nowy użytkownik
Witam.
Posiadam zamontowany klimatyzator tak jak w tytule.
Jego montaz przeprowadzilem czesciowo sam (zdjecia z montazu).
Monterom pozostawilem kielichowanie polaczen i pociagniecie i sprawdzenie prozni. Nie mam takiego sprzetu ani umiejetnosci.
Do instalacji uzylem rurek 6mm plyn, 10mm gaz. Zagadka pojawila sie gdy monter dobral sie do zlaczy. Okazalo sie, ze nakretki sa od rurki 12 (1/2"). Jednak rurka wychodzaca od parownika przed zaworem ma 10mm (3/8") co widac na tym zdjeciu. W instrukcji klimatyzatora podane jest alternatywnie dla gazu mozliwosc uzycia rurki 10 badz 12. Nie ma jednak podanel albo lub czy cos w tym stylu. Po prostu sa wymienione w tabeli jedna pod druga. Nie wiem jak to rozumiec. Mam 12 metrow rurek do jednostki zewnetrznej ktora stoi na balkonie (nie ma wedrowki czynnika z powrotem do gory). Czy ktos mi moze powie jaki to moze miec wplyw na dzialanie klimki. Albo moze ktos montowal konkretnie ten model i powie mi jakich materialow uzyl. Pozdrawiam i licze na pomoc.
Elmar Gdynia - chłodnictwo, klimatyzacja, wentylacja, ogrzewanie powietrzem, sklep internetowy.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa