max napisał(a):tberent napisał(a):Panowie dziś pomierzyłem Ciśnienia LP i HP.Witam.
Przy wyłączonej klimie utrzymywały się na podobnym poziomie tzn 6-
zaraz po włączeniu LP spadło na jakieś 3,5 a HP podskoczyło na 14-
chwile po zaczeło spadać powoli i było LP na 3 a HP na 9 -
LP na 3,2 a HP 8 - pomiar 4
i na końcu tak po paru minutach , może z 5 to stanęło na tym że LP na 3,2 a HP na 7,5
Widzę że jesteś strasznie przejęty swoim problemem wpisując się do innych tematów.-masz rację, jestem. nie każdy może zaglądał a wydaje mi sie że to była krótka wzmianka a jednak razem może dojdziemy do sensownych rozwiązań
Tak więc inne spojrzenie na przypadek. Patrząc na wszystkie wyniki stwierdzam z całą stanowczością że niskie ciśnienie jest za wysokie. Za niskie ciśnienie odpowiedzialny jest zawór rozprężny. Tak więc jest podejrzenie uszkodzenia.
Niepokoją jednak wskazania późniejsze, które przedstawiają że wysokie ciśnienie spada do w moim przekonaniu za niskiego poziomu. z racji tego że nie jestem doświadczony w tych tematach a tylko prezentuję wiedzę teoretyczną i to w nikłym zakresie zapytałem na forum , nie mniej w większości przypadków dowiaduję się że powinno oscylować na poziomie 14
Moja rada. Masz dostęp do maszynki do klimatyzacji - mam do takiego automatu wymień zawór rozprężny, (osuszacz na pewno też nie zaszkodzi) a jak będzie dalej lipka to znowu na forum z danymi ciśnień.
Miłego dnia
Dziękuje za radę. postaram się to uczynić w tym tygodniu.
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY