Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z samsungiem

14 Odpowiedzi, 13040 Wyświetleń

olimp

2010-08-23, 19:36:15
Nowy użytkownik
ok.3 lata temu zamontowałem klime samsunga 5 kw (klient sam kupił dwie sztuki) .Do tej pory pracowała bez zarzutu. Kilka dni temu przestała działać. Pierwsza sprawa to spalony bezpiecznik w jednostce wewnętrznej, oczywiście go wymieniłem i ruszyła ale jej działanie dawało wiele do myślenia więc przystąpiłem do mierzenia ciśnienia gazu i przy okazji stwierdziłem że wentylator jednostki zewnętrznej nie kręci się. Wymiana płytki w jednostce wewnętrznej nic nie dała więc wymieniłem wentylator (nie pytajcie czemu w tej kolejności)i ruszyła ale dalej ciśnienia gazu były coś nie tak więc ściągnąłem ją do zera, zrobiłem próżnię, nabiłem na nowo 1300gramów jak na tabliczce pisze i wynik 7 barów i temperatura przegrzania 22st. Myślałem, że może elektroniczne manometry coś są nie tak. Dziś podjechałem ze zwykłymi i ciśnienie 7 barów temperatura nawiewu jednostki wewnętrznej 18 st i moja wiedza tu się kończy Dodam, że jest to sklep spożywczy długość trasy to ok 1,5 metra czynnik 410a(części posiadam z drugiej klimy, która padła po dwóch latach). Czy ktoś wie co z tym dalej zrobić?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa