barbie napisał(a):do obliczenia komory potrzebne są jej wymiary ,rodzaj i grubość izolacji ,zawartość komory ,rotacja towaru ilość wody w produktach nieopakowanych częstość otwierania drzwi zyski ciepła z oświetlenia wentylatorów odszraniania ,temperatura otoczenia komory itd .
Komora ma 6m3,ale będzie w niedalekiej przyszłości 12-15m3,izolacja styropian 10cm,żarówki będa dwie po 60 watt,produktów nieopakowanych 25%(mięso,wędliny),komora jast otwierana średnio 1 raz na godzinę,temperatura na zapleczu średnio 19 stopni C.Będzie nowa chłodnica myślę ,że z jednym silnikiem i ok 2 grzałek do odszraniania.Dostawy są rano(godz7-10 )ok 150kg-200kg dziennie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY