adams2000 napisał(a):Procedura jest taka:Tadeusz4321 napisał(a):Podaj wszystkie dane o autku lub swój e-mail to wyślę Ci tabelę z ilościami czynnika jaki powinien być w twoim aucietak tylko tadeusz co mi to pomoze? w książce serwisowej pisze ze jest 650g ale jak ja mam to sprawdzic ile jest w ukladzie i jesli jest powiedzmy 50 do 100 g wiecej to co moze sie stac ?wywali instalacje ?
ps. wiem - zważę auto potem oddessam czynnik i znowu zwaze auto bede wiedzial ile bylo, tylko jeszcze nie wiem czym oddessam.![]()
panowie prosze o jakis konstruktywny pomysl
1.należy odessać czynnik, który jest w Twoim aucie i jego oczyszczenie.
2.wyssanie wilgoci z układu klimatyzacji-najważniejsza czynność w serwisie auto klimy (wilgoć to wróg nr 1 sprawnej klimy)
3.sprawdzenie szczelności układu poprzez wytworzenie próżni w układzie( skuteczne na 85-90 %)
4.Jeżeli wszystko OKI należy napełnić czynnikiem do wysokości jaki powinien być w Twoim aucie(stąd moje pytanie o wszystkie parametry auta-Nazwa-typ-rok produkcji--benzyna/diesel-klima manual /klimatronic i t d)
Sprawdzić ciśnienia LP i HP oraz sprawdzenie szczelności podczas pracującej klimatyzacji
Za dużo czynnika w układzie może spowodować zadziałanie zaworu bezpieczeństwa na sprężarce i wypuszczenie całej zawartości czynnika w atmosferę,złe działanie całego układu( teraz przy tych temperaturach już nie ale ale na wiosnę.....)Jak sprawdzić ilość czynnika w Twoim układzie? Bez maszyny do tego raczej nie masz szans.Jedynie to spuszczenie go do końca ( 0,0) i napełnienie do ilości jak przewiduje producent auta.Jeszcze jedno pytanie-czy jesteś poza granicami Polski-bo z Twojego opisu mam takie wrażenie, gdzie nie masz możliwości podjechania pod profesjonalny serwis
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY