Montując ochronniki w domu zgodnie z zaleceniami producenta - przychodzi burza z piorunami. Piorun trafia w nasz dom palą się ochronniki i telewizor komputer i jeszcze parę innych domowych odbiorników. I co żądamy od producenta zwrotu kosztów napraw spalonych urządzeń?? Ochronniki nie są elementem zabezpieczającym instalacje w 100 % a jedynie zwiększają prawdopodobieństwo że odbiorniki się nie spalą. Więc myślę że monterzy mają racje nie uznając gwarancji.
Mój znajomy montował klime invertera fujitsu wpiął się z zasilaniem sam po paru tygodniach przyszła burza i fujitsu się zjarało. Inwestor skonsultował się z firmą wyk. inst. elektryczną i stanęło na tym że monter musiał z własnej kasy kupić spaloną elektronikę bo wpiął się bez konsultacji z firmą wyk. inst. elektrycz. mimo że wpiął się prawidłowo.
Równie dobrze moglibyśmy żądać zwrotu kasy za naprawę od producenta warystorów bo przecież nie spełniły swojej roli
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-12-20, 20:08:09 przez zuku.)
Mój znajomy montował klime invertera fujitsu wpiął się z zasilaniem sam po paru tygodniach przyszła burza i fujitsu się zjarało. Inwestor skonsultował się z firmą wyk. inst. elektryczną i stanęło na tym że monter musiał z własnej kasy kupić spaloną elektronikę bo wpiął się bez konsultacji z firmą wyk. inst. elektrycz. mimo że wpiął się prawidłowo.
Równie dobrze moglibyśmy żądać zwrotu kasy za naprawę od producenta warystorów bo przecież nie spełniły swojej roli
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY