Witam wszystkich!
Znalazłem dość ciekawą ofertę w pewnym popularnym serwisie aukcyjnym
na klimatyzatory Mitsubishi. Wybrałem model 14kW (FDC 140VN i FDT 140); sprzedający zaoferował montaż w cenie (akurat to samo miasto). Klimatyzator miał być nowy, ale nie pochodzić z polskiej sieci dystrybucji, co miało skutkować dość atrakcyjna ceną (cena w Polsce to około 18tys.zł netto), zaproponowana cena to 13tys. zł netto. Po wykonaniu montażu okazało się, że jednostka zewnętrzna ma pewne wady fizyczne (zdjęcia w załączniku). Pytanie: czy tego rodzaju uszkodzenia (powstałe na skutek jakiś uderzeń) mogą mieć wpływ na działanie klimatyzacji (niekoniecznie teraz, ale np. w przyszłości). Temat jest do odkręcenia - czuję się niedoinformowany przez sprzedawcę nt wad towaru. Co o tym myślicie? Wycofać się z transakcji czy powalczyć o dodatkowy rabat?
Pozdrawiam
Mariusz Przednowek
Znalazłem dość ciekawą ofertę w pewnym popularnym serwisie aukcyjnym
na klimatyzatory Mitsubishi. Wybrałem model 14kW (FDC 140VN i FDT 140); sprzedający zaoferował montaż w cenie (akurat to samo miasto). Klimatyzator miał być nowy, ale nie pochodzić z polskiej sieci dystrybucji, co miało skutkować dość atrakcyjna ceną (cena w Polsce to około 18tys.zł netto), zaproponowana cena to 13tys. zł netto. Po wykonaniu montażu okazało się, że jednostka zewnętrzna ma pewne wady fizyczne (zdjęcia w załączniku). Pytanie: czy tego rodzaju uszkodzenia (powstałe na skutek jakiś uderzeń) mogą mieć wpływ na działanie klimatyzacji (niekoniecznie teraz, ale np. w przyszłości). Temat jest do odkręcenia - czuję się niedoinformowany przez sprzedawcę nt wad towaru. Co o tym myślicie? Wycofać się z transakcji czy powalczyć o dodatkowy rabat?Pozdrawiam
Mariusz Przednowek
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY