Widzę ,że wywołałem niezłą dyskusje ale dla uściślenia napiszę tak: kupując ten klimatyzator wiedziałem,że :
-Elta Polska zbankrutowała i mogą być później z nią problemy
-cena była do przyjęcia był to "nie trafiony" prezent ślubny
-w komplecie są przewody elektryczne i rurki miedziane w otulinie
-tak jak w pierwszym poście pisałem prace związane z uruchomieniem chcę powierzyć fachowcowi
Panowie chodziło mi tylko i wyłącznie o fizyczne zamontowanie splitera na tym etapie remontu poddasza żeby wiosną od nowa nie robić bałaganu w wyremontowanym pomieszczeniu i nie wołać fachowca dwukrotnie.
W części nieużytkowej jest doprowadzona instalacje elektryczna ,która będzie mogła zasilić spliter i sprężarkę oraz kanalizacja, do której mogę podłączyć wąż ze skroplinami od splitera.
Proszę tylko o poradę czy pomysł z wyprowadzeniem rurek w kalenicy pod gąsiorem jest dobry czy zły i o miejsce montażu-komin czy połać dachowa.Pozdrawiam
-Elta Polska zbankrutowała i mogą być później z nią problemy
-cena była do przyjęcia był to "nie trafiony" prezent ślubny
-w komplecie są przewody elektryczne i rurki miedziane w otulinie
-tak jak w pierwszym poście pisałem prace związane z uruchomieniem chcę powierzyć fachowcowi
Panowie chodziło mi tylko i wyłącznie o fizyczne zamontowanie splitera na tym etapie remontu poddasza żeby wiosną od nowa nie robić bałaganu w wyremontowanym pomieszczeniu i nie wołać fachowca dwukrotnie.
W części nieużytkowej jest doprowadzona instalacje elektryczna ,która będzie mogła zasilić spliter i sprężarkę oraz kanalizacja, do której mogę podłączyć wąż ze skroplinami od splitera.
Proszę tylko o poradę czy pomysł z wyprowadzeniem rurek w kalenicy pod gąsiorem jest dobry czy zły i o miejsce montażu-komin czy połać dachowa.Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY