Witam. Oczywiście koleżanko że możemy doradzić nawet możesz w Polsce kupić klimę i przetransportować do Hiszpanii i tam miejscowi technicy zamontują Tobie. Ogólnie sprawa jest prosta potrzebujesz np. urządzenia Multisplit na 4 parowniki kanałowe gdzie 3 kanały będą słabszej mocy a ten jeden na salon z kuchnią będzie mocniejszy. Problem zaczyna się robić podczas montażu gdzie trzeba wcześniej przewidzieć nadmuchy z kanałowców i powroty powietrza. Czasem też w zależności od modelu i marki trzeba wcześniej przewidzieć sterowanie klimą bo jedne marki mają piloty na kablu mocowane np. na ścianie a jedne marki mają piloty na podczerwień i tu trzeba przewidzieć gdzieś w okolicy kanałowca czytnik podczerwieni. Montaż kanałowca nie jest trudy wręcz banalny ale wymaga on wcześniejszych przygotowań takich jak zrobienie puszek nadmuchowych czy powrotnych ( tak się to wymawia w naszym języku). Myślę że będzie to trudne przedsięwzięcie biorąc pod uwagę zakup klimatyzacji w Polsce z doradzeniem jak to ma być zamontowane. Jeżeli chodzi Tobie o ceny to się zgodzę ale ciężko będzie nam to zrealizować nie widząc miejsca i warunków montażu. Jeżeli chodzi o ceny to w tym roku sprzedałem jedną klimę klientowi który ją zawiózł do Norwegii bo cena w Polsce a tam to kolosalna różnica. Oczywiście montaż miała zrobić firma miejscowa. Więcej nie jestem w stanie doradzić. Jeżeli chodzi o marki to skup się na firmowych sprzętach bo Hiszpania to piękny i kolorowy kraj ale też mocno upalny więc klimy będą miały co robić. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
wybór klimatyzacji
18 Odpowiedzi, 17113 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY