Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z lodem w urządzeniu na mrożonki

26 Odpowiedzi, 26265 Wyświetleń

mister

2010-11-18, 13:24:31
Zaawansowany użytkownik
nie wiem jak dokładnie się nazywa to urządzenie ale jest to urządzenie typu kombi -na dole otwarta boneta mroźnicza a nad nią zamknięta szafa mroźnicza. o ile z częścią otwartą nie ma problemu to w części górnej,zamkniętej zbiera się lód na tylnej ścianie i na towarze . towar leży na drucianych półkach i to właśnie pod nim wiszą sople i szron. na górze obecnie leżą torebki z mrożonkami a latem lody. generalnie jest problem od samego początku z tym szronieniem. temperaturę zadaną uzyskuje. (wiec parownik raczej czysty ale nie mogłem się dostać do niego i zajrzeć ). zastałem takie nastawy sterownika : temp zadana 20 *, histereza 2*, rozmrażanie co 5 godz ,max czas rozmrażania 45 min, temperatura końca rozmrażania 18* . na razie nie powiem co zrobiłem,(żeby nie sugerować). nie wiem czy problem się rozwiąże bo teraz należało by rozmrozić całkowicie i potem obserwować . wiem tylko ,że przede mną była 4 razy ekipa która to montowała i problem nie ustępuje. urządzenie podobne do tego na dołączonym zdjęciu.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa