nie wiem jak dokładnie się nazywa to urządzenie ale jest to urządzenie typu kombi -na dole otwarta boneta mroźnicza a nad nią zamknięta szafa mroźnicza. o ile z częścią otwartą nie ma problemu to w części górnej,zamkniętej zbiera się lód na tylnej ścianie i na towarze . towar leży na drucianych półkach i to właśnie pod nim wiszą sople i szron. na górze obecnie leżą torebki z mrożonkami a latem lody. generalnie jest problem od samego początku z tym szronieniem. temperaturę zadaną uzyskuje. (wiec parownik raczej czysty ale nie mogłem się dostać do niego i zajrzeć ). zastałem takie nastawy sterownika : temp zadana 20 *, histereza 2*, rozmrażanie co 5 godz ,max czas rozmrażania 45 min, temperatura końca rozmrażania 18* . na razie nie powiem co zrobiłem,(żeby nie sugerować). nie wiem czy problem się rozwiąże bo teraz należało by rozmrozić całkowicie i potem obserwować . wiem tylko ,że przede mną była 4 razy ekipa która to montowała i problem nie ustępuje. urządzenie podobne do tego na dołączonym zdjęciu.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
problem z lodem w urządzeniu na mrożonki
26 Odpowiedzi, 26265 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY