Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ELTA EK-30SHMU/inverter/ nie grzeje

23 Odpowiedzi, 21836 Wyświetleń

nowy7

2010-12-08, 18:57:35
Nowy użytkownik
Witam

Mam problem z klimatyzatorem ELTA EK-30SHMU/inverter/. Przy temperaturze zewn. ok. +7-10 stopni grzeje bez problemu.Przy niższych nie chce się uruchomić. Ciśnienie gazu sprawdzone i instalacja uzupełniona. Po sprawdzeniu grzałki sprężarki okazało się, że z płyty nie jest podawane napięcie na grzałkę. Po podgrzaniu sprężarki / i prawdopodobnie przy okazji elektroniki / ciepłym powietrzem grzanie się uruchomiło.W związku likwidacją upadłościową ELTA nie zdążyłem ściągnąć jakiejkolwiek dokumentacji serwisowej / schematy elektryczne,kody błędów/ i dlatego istniejąca grzałka została podłączona bezpośrednio pod zasilanie 230 V poprzez termostat z czujnikiem zamontowanym w osłonie zamontowanej na sprężarce. Termostat został ustawiony na 10st. Grzałka zaczęła grzać / pobór prądu ok. 0.3 A / ale po ok. 2 godz. przy temp. zewn.+3 st sprężarka i tak nie wystartowała.
Chłodzenie w lecie chodziło bez problemu , a teraz jest pierwsza zima.
Jeżeli ktoś miał podobny problem i go rozwiązał lub posiada DTR do tej klimy to proszę o pomoc ./ jestem tylko użytkownikiem klimy a nie fachowcem / .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa