Hmm
1.Otóż klima włącza się i wyłącza podczas jazdy
- jest to objaw normalnej pracy klimy
2.słychać przy tym charakterystyczne "stuknięcie" (elektromagnes?)
- tak
3.Klima chłodzi poprawnie ;-)
- te powyższe objawy sprowadzają się do pkt 3
A teraz z innej beczki. Załączenie klimatyzacji w niektórych autach z małymi silnikami rzeczywiście może doprowadzić do zdławienia silnika. Z tymi przypadkami co ja się spotkałem, to przyczyna leżała po stronie silnika, a nie klimatyzacji. Silniki krokowe, walnięte przepustnice powodowały, że sam silnik ledwo klepał, a co się działo jak klima się załączała - gaśnięcie silnika.
Jeśli jesteś pewien że silnik jest okay, to można jeszcze teoretycznie myśleć nad ilością czynnika, czy nie jest za duża...
Jak się mylę niech ktoś mnie poprawi...
1.Otóż klima włącza się i wyłącza podczas jazdy
- jest to objaw normalnej pracy klimy
2.słychać przy tym charakterystyczne "stuknięcie" (elektromagnes?)
- tak
3.Klima chłodzi poprawnie ;-)
- te powyższe objawy sprowadzają się do pkt 3

A teraz z innej beczki. Załączenie klimatyzacji w niektórych autach z małymi silnikami rzeczywiście może doprowadzić do zdławienia silnika. Z tymi przypadkami co ja się spotkałem, to przyczyna leżała po stronie silnika, a nie klimatyzacji. Silniki krokowe, walnięte przepustnice powodowały, że sam silnik ledwo klepał, a co się działo jak klima się załączała - gaśnięcie silnika.
Jeśli jesteś pewien że silnik jest okay, to można jeszcze teoretycznie myśleć nad ilością czynnika, czy nie jest za duża...
Jak się mylę niech ktoś mnie poprawi...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY