byniom napisał(a):Może jak byś podał typ lub moc jednostek to tak bo w przeciwieństwie do ciebie nikt z nas tego sprzętu nie widział. Napisałeś na takiej zasadzie "posiadam samochód osobowy ale niewiem jakie paliwo ma do niego lać , prosz eo pomoc " Pisz z głową to nie będzie takich problemów. Prawdopodobnie będziesz miał zasilanie do jednostki zewnętrznej a do wewnętrznych cztery żyły w przewodzie.
OK chciałem ogólnie żeby nie gmatwać sprawy.
Już piszę w czy jest problem.
Jest to multisplit Daikin czyli do jednostki zewnętrznej idzie główne zasilanie elektryczne.
Dalej od jednostki zewnętrznej idą przewody elektryczne do jednostek wewnętrznych.
I teraz do 3 jednostek mam wyciągnięte przewody 5x1,5mm2 a do jednej 3x2,5mm2.
Teraz pytanie czy te 3 żyły wystarczą bo jak mi montowali kaseton to były wykorzystane 4 żyły.
Jak się okazało że jest jeden przewód 3 żyłowy to ekipa twierdzi że 3 żyły wystarczą bo mostkuje się przewód neutralny z uziemieniem - żółto-zielonym.
Ten przewód 3x jest do jednostki wewnętrznej Daikin Proffesional.
A pytanie o przekrój dotyczyło kasetonu o mocy 5KW czy przewód 1,5mm2 nie jest za cienki.
Byniom będę wdzięczny za pomoc bo sprawa jest pilna i muszę podjąć dalsze decyzję do jutra rano do godz.7.00
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY