Wiskoza o której pisałem - to popularna nazwa wypełnienia stosowana w zakładach dziewiarskich gdzie zużywa się tego na tony. Wystarczy zapytać krawcowej. Druga nazwa to włóknina filtracyjna stosowana w wentylacji przez producentów filtrów - tam też można ją dostać na metry. Trzecia możliwość to wiskozowe wkłady do okapów. Różnią się grubością i klasą filtracji. Najlepiej wybrać te które są najrzadsze aby się szybko nie zakleiły. Wiskoza tego typu w kuchni położona nawet na wierzchu splita chwyta 90 % tłuszczu.
Jeżeli chodzi o sprężne powietrze - to nie mam dobrych doświadczeń - często wyginają się lamele w chłodnicy. Najczęściej do chłodnic skraplaczy używam odkurzacza z dorobioną rurką zakończoną szczotką . Łatwo się dostać pomiędzy ścianę a skraplacz , a szczotka prowadzona wzdłuż lameli zbiera wszystko. Często też wycinamy szlifierką kratownicę w skraplaczu , która zasłania częsciowo dostęp do lameli. Mamy wtedy dostęp do całej chłodnicy.
Jeżeli chodzi o sprężne powietrze - to nie mam dobrych doświadczeń - często wyginają się lamele w chłodnicy. Najczęściej do chłodnic skraplaczy używam odkurzacza z dorobioną rurką zakończoną szczotką . Łatwo się dostać pomiędzy ścianę a skraplacz , a szczotka prowadzona wzdłuż lameli zbiera wszystko. Często też wycinamy szlifierką kratownicę w skraplaczu , która zasłania częsciowo dostęp do lameli. Mamy wtedy dostęp do całej chłodnicy.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY