nie znalazłem informacji, że ten wymiennik z kanałówki jest wstawiony do typowego zbiornika, po prostu bez załamania i uszkodzenia wymiennika nie da się go w cisnąć - to po 1
mniemam, że wstawiłeś to zbiornika typu "widaro" i wydaje ci się, że płynie przez niego woda ale tak nie jest, w zbiorniku nie ma ciśnienia - efekt jest taki jakbyś wyłączył wentylator w kanałówce, grzeje, grzeja a tu sru zabezpieczenia cisnieniowe wyłączają sprężarkę. należy zapewnić określony odbór ciepła, ciepła woda nie rozejdzie się sama z siebie - to po 2.
jakieś cztery lata temu zmontowałem dla klienta pompę ciepła o zbliżonej wydajności tylko że:
- zbiornik 500 l robiony na zamówienie ze specjalnym (powiększonym) otworem rewizyjnym
- wymiennikiem jest potrójna wężownica 3 x 20 fi rurki miedź 10 mm,
- układ działa do dziś i grzeje dom 180 m
dlatego jest problem przekazaniem ciepła do wody i serwis nic nie pomoże.
mniemam, że wstawiłeś to zbiornika typu "widaro" i wydaje ci się, że płynie przez niego woda ale tak nie jest, w zbiorniku nie ma ciśnienia - efekt jest taki jakbyś wyłączył wentylator w kanałówce, grzeje, grzeja a tu sru zabezpieczenia cisnieniowe wyłączają sprężarkę. należy zapewnić określony odbór ciepła, ciepła woda nie rozejdzie się sama z siebie - to po 2.
jakieś cztery lata temu zmontowałem dla klienta pompę ciepła o zbliżonej wydajności tylko że:
- zbiornik 500 l robiony na zamówienie ze specjalnym (powiększonym) otworem rewizyjnym
- wymiennikiem jest potrójna wężownica 3 x 20 fi rurki miedź 10 mm,
- układ działa do dziś i grzeje dom 180 m
dlatego jest problem przekazaniem ciepła do wody i serwis nic nie pomoże.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY