Shitashii napisał(a):Samo Ururu Sarara oznacza osuszanie nawilżanie. Z tego co pamiętam, to właśnie pod tego Daikina podłącza się bieżącą wodę, jeśli ta wykroplona na zewnętrznym wymienniku nie wystarczy. Niby Daikin ma to w ofercie, ale jeszcze nie słyszałem żeby gdzieś pracowało. Ciekawe czy w Poznaniu wogóle to mają....
Mają, mają. Nawilżanie i dostarczanie świeżego powietrza - fajny chwyt marketingowy. Rura która doprowadza powietrze świeże, to izolowany wąż o średnicy wewnętrznej 25mm lub 30mm w zależności od długości węża, więc za dużo tego powietrza nie poleci, a nawilżanie możliwe w funkcji grzania, do tego tylko ze skroplonej pary z powietrza zewnętrznego w okresie zimowym, brak podłączenia wody z sieci. Niby jest nawilżanie i dostarczanie świeżego powietrza, ale ... no właśnie , mało, mało, mało.
Druga sprawa to taka że sprzęt jakościowo jest bardzo dobry, więc osoby które to kupią na pewno będą zadowolone. Z innych bajerów to czujnik wykrywający ruch w pomieszczeniu, który rzeczywiście działa i zmienia kierunek nadmuchu powietrza w inna stronę.
Od strony użytkowej, to klimatyzatory o wysokiej kulturze pracy, czyli ciche, ale niestety trochę duże rozmiarowo i mało przyjemne dla oka. Czyli dla tych co cenią sobie niezawodność oraz (lub, i) mają sporo gotówki.
No i w końcu - podpisuję się pod opiniami iż lepiej postawić sobie nawilżacz powietrza i korzystać z niego w okresie zimowym, gdzie i tak ciężko uzyskać te 45%. U Mnie dzisiaj jest 12%
i jak tu się dziwić że pić się chcę tym bardziej że długi weekend za pasem
.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY