Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Daikin Multisplit

4 Odpowiedzi, 4143 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2012-06-03, 08:13:35
Top użytkownik
max75 napisał(a):Witam

Z opisu wynika ze jedna zostala wlaczona na grzanie a druga na chlodzenie , tyle ze to jednostka tylko chlodzaca, sprawdz okablowanie i historie bledow. W j.zew. masz opis na odwrocie pokrywy a jed.wew. mozesz sprawdzic pilotem opis w serwisowce ktora ci wyslalem. Powodzenia

Pozdrawiam
Witam

Raczej nie ma takiej opcji, nawet na pilocie nie ma symbolu grzania. Okablowanie sprawdziłem. Urządzenia pół roku temu pracowały bez zarzutu. Po włączeniu, tylko jednostki która nie chłodzi, urządzenia zachowują się tak jakby pracowały normalnie. Znaczy, jednostka wewnętrzna otwiera żaluzje, włącza wentylator a w zewnętrznej włącza się wentylator i po chwili sprężarka. Nie słychać tyknięcia zaworu rozprężnego, ciśnienie spada do 3bara. Po włączeniu drugiej działającej poprawnie jednostki wewnętrznej, ciśnienie podnosi się do 7bara. Stawiam na mechaniczne uszkodzenie zaworu rozprężnego, choć wydaje mi się to trochę nie możliwe. Chcę sobie sprawdzić historie błędów i przepiąć nie chłodzącą jednostkę na wolną parę zaworów. Jeżeli zamiana stanowisk nie pomoże to zamienię płytki w wewnętrznych.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa