Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ASTRA G - klimatyzacja automatyczna hałasuje ze wzrostem obrotów.

5 Odpowiedzi, 7215 Wyświetleń

alterego

2011-02-03, 07:32:33
Nowy użytkownik
Dziękuję za podpowiedzi. Dodam jeszcze, że pow. tych 25 C, (kiedy zaczyna wyć podczas przyśpieszania) obydwa przewody dochodzące do kompresora są: jeden gorący a drugi bardzo ciepły. Zużyte łożyska raczej odpadają, bo to zupełnie inny dźwięk i wydaje mi się, że powinien pojawiać się zawsze w określonych warunkach. Jeśli kompresor dogorywa, to czekałby mnie spory wydatek. A jeżeli ciśnienie zbyt wysokie, to może być któryś z zaworów lub coś przytkane. I tak źle i tak niedobrze.
Dodam, że problemu nie ma w trasie, ponieważ jest zupełnie cicho. Sprawdzałem wrzucając na luz i podnosząc obroty do 3500. Wtedy nie słychać tego wycia, nawet jak jest 40 C. Ale jak się zatrzymam na kilkadziesiąt sekund, to przy przy podnoszeniu obrotów zaczyna wyć. Gdy przejadę kilkaset metrów problem znika. Czyli tak jakby chłodnica nie odprowadzała wystarczającej ilości ciepła. Może coś jest rzeczywiście przytkane?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-03, 07:46:01 przez alterego.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa