Dziękuję za podpowiedzi. Dodam jeszcze, że pow. tych 25 C, (kiedy zaczyna wyć podczas przyśpieszania) obydwa przewody dochodzące do kompresora są: jeden gorący a drugi bardzo ciepły. Zużyte łożyska raczej odpadają, bo to zupełnie inny dźwięk i wydaje mi się, że powinien pojawiać się zawsze w określonych warunkach. Jeśli kompresor dogorywa, to czekałby mnie spory wydatek. A jeżeli ciśnienie zbyt wysokie, to może być któryś z zaworów lub coś przytkane. I tak źle i tak niedobrze.
Dodam, że problemu nie ma w trasie, ponieważ jest zupełnie cicho. Sprawdzałem wrzucając na luz i podnosząc obroty do 3500. Wtedy nie słychać tego wycia, nawet jak jest 40 C. Ale jak się zatrzymam na kilkadziesiąt sekund, to przy przy podnoszeniu obrotów zaczyna wyć. Gdy przejadę kilkaset metrów problem znika. Czyli tak jakby chłodnica nie odprowadzała wystarczającej ilości ciepła. Może coś jest rzeczywiście przytkane?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-03, 07:46:01 przez alterego.)
Dodam, że problemu nie ma w trasie, ponieważ jest zupełnie cicho. Sprawdzałem wrzucając na luz i podnosząc obroty do 3500. Wtedy nie słychać tego wycia, nawet jak jest 40 C. Ale jak się zatrzymam na kilkadziesiąt sekund, to przy przy podnoszeniu obrotów zaczyna wyć. Gdy przejadę kilkaset metrów problem znika. Czyli tak jakby chłodnica nie odprowadzała wystarczającej ilości ciepła. Może coś jest rzeczywiście przytkane?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY