Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problemy z Chillerem

35 Odpowiedzi, 33754 Wyświetleń

Bock

2011-02-11, 08:08:39
Zaawansowany użytkownik
Witam!
Wygląda na to że uszkodzony jest zawór rozpreżny wczoraj wszystko poskładałem, wlutowałem tą serwisówkę miedzy elektr.-mag. a Tzr, dzięki temu mogłem zobaczyć co się będzie działo za i przed tzr i niestety układ na dyszy regenerowanej wogóle nie funkcjoował. Tak więc elektro-magn. funkcjonuje poprawnie, presostat też zachowuje się poprawnie rozłącza dopiero gdy ciśnienie spada mocno poniżej 1 bara, filtr wymieniony; tak się zastanawiam czy przy nastepnej wizycie gdy będe wymieniał cały tzr na nowy dać nowy filtr; zawilgocenie w oczku delikatne jest także raczej wymienie.
Wiem powinno się wymieniać przy każdej ingerencji w układ chłodniczy ale czy wszyscy tak robicie,bo ja wymieniam go zawsze!.

P.s
Mam pytanko czy używacie jakichś past do lutowania twardego czy samego lutu, wczoraj miałem sporo problemów żeby wlutować osuszacz cały czas gdzieś była malutka dziurka miedzy przyłaczem filtra a rurka 22. Ciśnienia w układzie nie było a tyle problemu pierwszy raz tak się z tym męczyłem ( filterek Danfossa ODf)
Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa