Siedzę w branży od kilkunastu lat i nikt mi nie powiedział, "że DAIKIN" i tylko tą firmę montuję. Znam wiele urządzeń i wiele firm montuje. To, że w kilku postach wymieniłem DAIKIN-a to dlatego, że dokładnie w tamtym wątku najlepiej by się sprawdziły. Każda firma ma w swojej ofercie coś ciekawego i nie da się trzymać tylko jednej firmy...
HITACHI montowałem dwa sezony i nie powaliły mnie jakością i samą pracą. Nie twierdzę, że są złe, ale najwyższa półka to trochę przesada
Poza tym są drogie części zamienne i był problem z serwisem. Czekałem raz prawie dwa tygodnie na ustalenie cen i dostępność części. Nadmienię, że była to serwerownia!!! Musiałem zdemontować i założyć nowy klimatyzator. Wybrałem już inną firmę jak można się domyśleć
Od tamtej pory nie chcę słyszeć o HITACHI. Bo nie sztuką jest coś sprzedać, ale ważna jest późniejsza obsługa i serwis.
Dodatkowo jest jeszcze jedna kwestia, której nie rozumiem w wielu odpowiedziach na większości forum... Np. po co opisywać tutaj układy pojedyncze, skoro kolega CeglA pyta o układ multi. Chyba logiczne, że w bloku jest to najbardziej optymalne rozwiązanie, zrób mu wycenę na to. A jak tego nie masz to po co piszesz??? Agregaty z HITACHI są bardzo duże w stosunku do innych firm. Nigdy osobiście nie chciałbym mieć trzech skrzyń na balkonie. I żebyś nie myślał, że się Ciebie czepiam, daleko mi do tego
Odnośnie układu z postu1 to cena za ten zestaw wynosi w katalogu 14360,00 zł netto. Przyjmując, że wystawi się rachunek z 8% VAT jest to różnica i to spora. Wiadomo, że trzeba doliczyć robociznę i materiały, ale to po wizycie na miejscu... Dodatkowym plusem jest głośność jednostki wewnętrznej 19 [dB] na najniższym biegu. W nocy to bardzo ważna sprawa
Akurat te modele mają również bardzo fajnie rozwiązany system montażu do stelaża i dojście serwisowe... Poza tym części i serwis masz na miejscu. To tak odnośnie LG.
Pomijam tutaj fakt, że 19-20 st. w lecie w pomieszczeniu to jest duże przegięcie, ale to już inna dyskusja. A odnośnie kanałówki to też może być różnie. Może są źle dobrane średnice kanałów, z czego są - spiro, isoduct, sonoduct, plastik???, długości, jak są wykonane przejścia, zakończenia anemostatami, kratkami ze skrzynką rozprężną, zaciąg powietrza itp... Kanałówka to też osobny temat
Mam nadzieję, że nikogo tutaj nie obraziłem, bo nie miałem takiego zamiaru - powtarzam to jeszcze raz.
Powodzonka
HITACHI montowałem dwa sezony i nie powaliły mnie jakością i samą pracą. Nie twierdzę, że są złe, ale najwyższa półka to trochę przesada
Poza tym są drogie części zamienne i był problem z serwisem. Czekałem raz prawie dwa tygodnie na ustalenie cen i dostępność części. Nadmienię, że była to serwerownia!!! Musiałem zdemontować i założyć nowy klimatyzator. Wybrałem już inną firmę jak można się domyśleć
Od tamtej pory nie chcę słyszeć o HITACHI. Bo nie sztuką jest coś sprzedać, ale ważna jest późniejsza obsługa i serwis.Dodatkowo jest jeszcze jedna kwestia, której nie rozumiem w wielu odpowiedziach na większości forum... Np. po co opisywać tutaj układy pojedyncze, skoro kolega CeglA pyta o układ multi. Chyba logiczne, że w bloku jest to najbardziej optymalne rozwiązanie, zrób mu wycenę na to. A jak tego nie masz to po co piszesz??? Agregaty z HITACHI są bardzo duże w stosunku do innych firm. Nigdy osobiście nie chciałbym mieć trzech skrzyń na balkonie. I żebyś nie myślał, że się Ciebie czepiam, daleko mi do tego
Odnośnie układu z postu1 to cena za ten zestaw wynosi w katalogu 14360,00 zł netto. Przyjmując, że wystawi się rachunek z 8% VAT jest to różnica i to spora. Wiadomo, że trzeba doliczyć robociznę i materiały, ale to po wizycie na miejscu... Dodatkowym plusem jest głośność jednostki wewnętrznej 19 [dB] na najniższym biegu. W nocy to bardzo ważna sprawa
Akurat te modele mają również bardzo fajnie rozwiązany system montażu do stelaża i dojście serwisowe... Poza tym części i serwis masz na miejscu. To tak odnośnie LG. Pomijam tutaj fakt, że 19-20 st. w lecie w pomieszczeniu to jest duże przegięcie, ale to już inna dyskusja. A odnośnie kanałówki to też może być różnie. Może są źle dobrane średnice kanałów, z czego są - spiro, isoduct, sonoduct, plastik???, długości, jak są wykonane przejścia, zakończenia anemostatami, kratkami ze skrzynką rozprężną, zaciąg powietrza itp... Kanałówka to też osobny temat
Mam nadzieję, że nikogo tutaj nie obraziłem, bo nie miałem takiego zamiaru - powtarzam to jeszcze raz.
Powodzonka
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY