zarize napisał(a):witam
Ale tak na marginesie ja uzylbym kolanka 10 do tego wziernik na 10 pionowo .Kolano wlutowac bialym lutem a do okloa miejsca lutowania wilgotna szmata i nie widze problemu.Ale rozumiem ze to temat kreatywny dla pobudzenia dyskusji wiec z checia sie wlaczam
nie tylko dla pobudzenia dyskusji... serio mam zamiar zrobić-uzbroić podobną metodą zapasową sprężarkę...
w obecnej sprężarce -na etapie budowy prototypu mam wlutowane rurki w dno i w rurkę napełniającą ciasno powyginane i szkiełko leżące na korpusie sprężarki -ale to troszkę przeszkadza i mało profesjonalnie wygląda....
lutowane białym lutem w dno -tak mam zrobione ok -uzwojenia są dość daleko. -lutowanie w bok sprężarki może już być problemem -uzwojenia bliżej.... i łatwo przez promieniowanie ciepła od gorącego "garnka" uszkodzić izolację...
stąd pomysł z wodą... a zalana ZAPASOWA sprężarka -przy okazji będzie testem skuteczności pracy dla zbudowanej maszyny...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Ale rozumiem ze to temat kreatywny dla pobudzenia dyskusji wiec z checia sie wlaczam