max napisał(a):mam dostęp do waga tylko nie wiem na którym bloku mam odczytać te temperatury. Czynnika na 100% mam tyle co ma być bo już w dwóch warsztatach mi to sprawdzali. W vagu na kilku blokach są temp ale jest ich tyle że nie wiem który to który czujnik.wielki1980 napisał(a):Ciśnienia są dobre na niskim 2,5 bar na wysokim 15 bar.Jak dla mnie trochę za wysokie jest niskie i wysokie, z tym że nie mam żadnych mądrych książek by poprzeć to danymi.
wielki1980 napisał(a):Klimatronik nie pokazuje żadnych błędów na vagu.Skoro masz dostęp do vag'a to śmiało możesz sobie popatrzeć jakie temperatury i gdzie się pojawiają. Porównaj je z wartościami rzeczywistymi.
wielki1980 napisał(a):Tylko zastanawia mnie dlaczego czujniki nie wykrywają że wewnątrz auta jest powyżej wartości zadanej na wyświetlaczu klimatronika i nie zwiększa sprawności kompresora a co za tym idzie nie obniża temp na wylocie z kratki.Tego nikt nie wie jak sobie to projektanci wymyślili
Czy jesteś pewien co do ilości czynnika w układzie?
Nic mi innego nie przychodzi do głowy, jak porównywanie danych w vag'u i sprawdzenie ile czynnika jest w układzie. Jeżeli oczywiście jesteś wszystkiego innego pewien.
Miłego dnia.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Wydajność klimatyzacji Audi A4 B6 klimatronik
22 Odpowiedzi, 34525 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA