crocens napisał(a):Trochę mało danych.... To tak jakbym spytał się, czy Skoda Octawia jest na ropę?
Ale do sedna, jeżeli masz możliwość i jest to wykonalne to zczytaj jaką masz starą sprężarkę, tyle powinno wystarczyć. Jeżeli tabliczka lub naklejka jest nieczytelna, to musisz podać:
Ile towaru chłodzisz, jaki to towar, jaka rotacja, jaka temperatura początkowa towaru.
Usytuowanie komory, dokładne wymiary, czy przebywają w niej ludzie. Jakies urządzenia elektryczne?
Wtedy się da coś PODPOWIEDZIEĆ...
Stara tabliczka nie czytelna ,ale wydaje mi się ,ze kiedyś jakiś chłodniaż mówił o 1,5kW tylko nie pamietam przy jakim odparowaniu , chłodnia głównie do kwiatów wejscie 3-5razy na dzień ,chodziło mi raczej o nowy sprzet na f vat , w cenie około 3000zł + robota, chłodnia uzywana od wiosny do jesieni ,wystarczy mi jak będzie 7-9st.C ,nie chcę montować jakiegoś giganta (ze wzgledu na prąd) lub niewiadomo jaka użwkę, kwiaty mają sie sprzedawać raczej na bierzaco ,więc długo nie muszą być dużo chłodzone ,chociaz wiem ,że niektórzy trzymają w okolicach 0 C, na starym trzymałem koło 9st (nawet i 13 ,zależy jaka była pogoda latem) i jak będzie 7 to bedzie bardzo dobrze. Towaru w szczycie sezonu może jest 1/4 objetości chłodni.
wszelkie sugestie mile widziane ,chciałbym poznac wasze opinie zanim przyjedzie fachowiec.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY