gadas napisał(a):1) CPS-VP6D wydaje mi się lepszą pompą od Refco RL4nie wiem -sam używam starej prawie 40-sto letniej Ruskiej pompy i nie wymieniłbym na żadną inną nowoczesną...
w firmie gdzie kilka lat robiłem używaliśmy CPS-ów -intensywnie używane sypały się średnio po 2-latach.
gadas napisał(a):2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje
w firmie używaliśmy cc220 -sam też takiej używam -dokładne i niezniszczalne wagi -bardzo polecam
gadas napisał(a):3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)
cps-rl700 nie znam -używaliśmy niższych modeli -400 lub 600 -obie mało trwałe, obie kiepsko sobie radzą -głównie za małe skraplacze. da się odzyskać 3kg z klimy. odzyskać tym 15kg to już wyzwanie.
Refco Plus-8 -totalna porażka... padła tydzień po kupieniu przy pierwszym użyciu. wymieniona gwarancyjnie -padła po pół roku... wymieniona sprężarka... dalszych losów nie znam .... może po prostu trafił się pechowy -wadliwy egzemplarz.
gadas napisał(a):4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęciea co to -rozwalcarka? to zdecydowanie "dziadkową" polecam.
ogólnie podobno refco jest obecnie jedyną firmą robiącą narzędzia chłodnicze nie w chinach...
cps, mastercool -wszystko z Chin i jedynie własne metki... nie wiem ile w tym prawdy...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY