Pytający Tomaszu każdy czynnik ma swoją odpowiednia wartość w barach. np. na 410 ma inny niż r22 jeżeli chcesz mieć dobrą odpowiedz podaj nam jaki czynnik chłodniczy jest w tym urządzeniu, najlepiej model urządzenia. Ostatnio w McQuay 7kW miałem ciśnienie 5,0 bara urządzenie słabo chłodziło. Ciśnienie gazu było za niskie, wykryłem nieszczelność przy zaworach. co się okazało rurka miedziana niestety się wyczerpała
na moje szczęście oczywiście
Najlepiej jak Ci fachowcy co byli u ciebie, by spuścili czynnik, sprawdzili instalację pod względem nieszczelności. Napełnili odpowiednią ilość czynnika i uruchomili urządzenie. Zanotowali 3x pomiar w odstępach czasu co jakieś 15-20 minut (ciśnienie, pobór, przegrzanie,temp pow.). Można gdybać ale jak nikt tego na oczy nie widzi to tylko domyślać się może.
Pozdrawiam
na moje szczęście oczywiście
Najlepiej jak Ci fachowcy co byli u ciebie, by spuścili czynnik, sprawdzili instalację pod względem nieszczelności. Napełnili odpowiednią ilość czynnika i uruchomili urządzenie. Zanotowali 3x pomiar w odstępach czasu co jakieś 15-20 minut (ciśnienie, pobór, przegrzanie,temp pow.). Można gdybać ale jak nikt tego na oczy nie widzi to tylko domyślać się może. Pozdrawiam
gadu-gadu: 3236154
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY