Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pytanie do Specjalistów.

22 Odpowiedzi, 18920 Wyświetleń

Pytajacy_Tomasz

2011-04-12, 18:47:19
Nowy użytkownik
Klimatyzacja to - Elta KFRA-12A
czynnik 407c

Jeśli chodzi o serwis to była to standardowa usługa serwisowa czego na początku nie dodałem umycie klimy filtrów, sprawdzenie szczelności. Niski stan czynnika okazał się dopiero po sprawdzeniu czynnika. Jak pisałem klima działała normalnie.
Od montażu około 3 lata temu klima nie miała serwisu więc ciężko mi powiedzieć ile było dawniej. Cały czas działa bez zarzutów.

Później sprawdzę jeszcze raz wartości na naklejce serwisowej ale chyba dobrze podałem.

Jeśli chodzi o serwis to nie mogę im nic zarzucić to co mieli w ofercie serwisowej wykonali, uzupełnili czynnik, a klima działa.
Firma poinformowała mnie, że jeśli w cieplejszy dzień okaże się, że czynnika jest za mało to go uzupełnią.
Podejście serwisu spodobało mi się.
Mój temat pojawił się z mojej ciekawości ponieważ jak pisałem powiedzieli, że nabili 4,5 nie wiem czego bo nie spojrzałem chyba mówili bara, a na klimie odczytałem 3,0 mpa. Boje się również o sprężarke klimy w przypadku zbyt dużej ilości czynnika.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa