Tadeusz4321 napisał(a):Dodaj kontrast i wtedy zobaczysz czy Ci ucieka czy nie albo sprawdź detektorem gazu.
czujnikiem oczywiście sprawdzę... ale dopiero po załadowaniu czynnika i oleju -a wiec za kilka dni -obecnie klima zaazotowana. I szykuje się kilka dni ganiania -więc nie zdążę ani kupić oleju ani napełnić -pewnie zadziałam w majowy weekend.
kontrastu wolałbym unikać -w przeszłości ktoś już tam zapakował tego sporo... kontrast raczej dobrze nie robi układowi... a i powie niewiele bo wszystko pod maską już świeci...
reasumując rady Kolegów... PAG 46 -władować 170 -200g.
sprężarki nie chcę ściągać -cały dzień roboty... nie mam kanału -wiec musiałbym jechać do jakiegoś warsztatu... i musiałbym uszczelki pozałatwiać...
dlatego przepłukałem układ ciekłym czynnikiem.
mogę przepłukać dłużej... podać czynnik na serwisówkę HP i odciągać stacją odzysku z LP. mogę i w drugą stronę... lać ciecz na LP a ściągać z HP.
Mam normalną "przemysłową" stację odzysku (znaczy się nie od klim samochodowych) która łyka ciecz czynnika i oddziela olej z czynnika -i mogę to podpiąć nawet na całą noc... niech goni ciekły r134 przez układ -wytrąca olej a czynnik po skropleniu znowu niech pcha do układu... też kłopotliwe -ale dla mnie łatwiejsze niż po raz pierwszy wymontowywać sprężarkę...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY