Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

O ile klimatyzator z niedoborem mocy moze schlodzic mieszkanie?

17 Odpowiedzi, 17784 Wyświetleń

gadas

2011-04-27, 09:00:45
Użytkownik
Tak jak łatwo go montujesz tak i łatwo go demontujesz nie wymaga się tu nadprzyrodzonych zdolności supermena i posiadania kryptonitu.

Konieczność przebicia ściany jest, co nie oznacza że robisz kilkanaście dziur w ścianach (można zrobić to tak by łatwo można było ją następnie zamaskować po demontażu klimy)
Napisz do spółdzielni i poproś o przedstawienie warunków technicznych montażu to będziesz wiedział czy możesz bo teraz to możesz sobie z fusów wróżyć.

Jeszcze nie słyszałem o historii gdzie klimatyzacja zainstalowana była przyczyną spadku ceny mieszkania a wręcz przeciwnie klienci kupują bo podwyższają jego standard .

Co do głośnej pracy to że ty nie widzisz nie oznacza że tak jest .
Ja widzę różnicę a otworzyłem sobie katalogi w pdf Mitsubishi Electric, Samsung Toshiba, LG, Panasonic i kilka innych by się o tym przekonać bo może coś się zmieniło od wczoraj .

Widzę że już dokonałeś wyboru, więc co ja się będę produkował i ci w głowie mącił, kup sobie to co ci się spodobało Smile

Ten model może sprawdzi się na metraż do 30m2 (2,5m) (może/nie oznacza że tak będzie) i z tego co pamiętam coś tam jednak zawsze musisz wystawić za okno :lol: więc lepiej Ty przeczytaj instrukcję montażu przed zakupem .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa