crocens napisał(a):kolego, odradzam innym pomoc Tobie bo widzę, że masz zamiar sam to wykonać. I nie boli mnie to, że nie dasz nam zarobić bo prędzej czy później to padnie i przyjedziemy. tylko dlatego, że to urządzenie techniczne, niebezpieczne i wbrew pozorom o pewnym stopniu skomplikowania. Zauważ, że w pierwszym poście napisalem, ze ci podpowiem... i tak też zrobię.
Masz dwa wyjścia:
1. Robisz to na agregacie w "starej" technologi, te 1,5 kW wystarczy
2. Robisz to tak jak pozwalają nowe technologie i trendy. Dodajesz elektroniczny zawór rozprężny, przewymiarowany parownik.
Różnice? w pkt.2 masz większą wilgotność w komorze, a to przekłada się na dłuższy możliwy czas załadunku (pod warunkiem, że temp. masz dostosowaną do rodzaju kwiatów...
Szczerze to chetnie bym to poskładał sam ,bo mnie to interesuje i troche grzebałem w starej chłodni ,dlaczego ? Bo co fachowiec to mówił coś innego ,a kwoty były astronomiczne jeden chciał wstawić za używany 2000 zł drugi zrobił sprężarkę za 200 i chodziła 10 lat , raz nawet podałem gosciowi usterkę (zawór rozprężny) ,ten dopiero po godzinie grzebania stwierdził to samo. Jednak wiem ,że nie mam sprzetu odpowiedniego i doswiadczenia ,wiec moja robota ograniczyła by się tylko do przykrecenia agregatu i parownika, na poniedziałek jestem umówiony z fachowcem i chciałem mu przedstawić gotowy projekt, całość ściagnałem z histori sklepu w którym ktoś prawdopodobnie kupował taki zestaw ,bo osobiście nie znam się na doborze ,ale nie chcę żeby mnie ktoś rolował.Byłem w róznych chłodnia dla kwiatów i słyszałem rózne ceny.Jak napisałem wcześniej nie chcę trzymać towaru tygodniami, bo w dzisiejszych czasachch klienta łatwo stracić.Zależy mi na chłodni w której po dziennym handlu pozbierają siły kwiaty na nastepny dzień ,jak również swieżo scięte poczekają na sprzedaż bieżącą.
Wiadomo trzymanie importu to inna bajka.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. tylko dlatego, że to urządzenie techniczne, niebezpieczne i wbrew pozorom o pewnym stopniu skomplikowania. Zauważ, że w pierwszym poście napisalem, ze ci podpowiem... i tak też zrobię.