zrobiłem tak dałem na niebieskie pole nawiew na kratki i pozycje 5
włożyłem jeden termometr to kratki nawiewu po lewej stronie kierownicy a drugi położylem na siedzenie tylne
właczyłem auto zamkłem i czekałem ok 5minut
na dworze było ok 21C, auto stało w cieniu
w aucie termometr przy kratce pokazywał 9C, termometr na siedzeniu tylnim 16C
przy tym mimo ze klima miała max chłodzic to wentylator włączał sie i wyłączał co chwile tz 30s pracowal wyłączył się na 5s i znowu ok 30-60s praca, wyłączył sie na 5s i tak w kółko
wszystko jest ok?
Wystarczy ze na dworze jest powyzej 22C i swieci slonce to w cieniu chlodzi ok ale w pelnym sloncu tak to slonce grzeje bude ze w aucie jest jak w saunie, szyby pozamykane i musze jechac na nawiewie utawionym na maxa 4-5 cos jest nie tak
w innych autach przy ustawieniu na 1 jest chlodno i przyjemnie a ja musze ustawic na 4-5 i nawiew dac wprost na twarz zeby cos poczuc wg mnie powietrze tylko troszke jest chlodniejsze od zwyklego bez klimy a moze nawet wcale nie chlodzi
wyciągli 20g czynnika a nabili ok 900g
umyc chlodnice karcherem i aktywną pianą? jak?
włożyłem jeden termometr to kratki nawiewu po lewej stronie kierownicy a drugi położylem na siedzenie tylne
właczyłem auto zamkłem i czekałem ok 5minut
na dworze było ok 21C, auto stało w cieniu
w aucie termometr przy kratce pokazywał 9C, termometr na siedzeniu tylnim 16C
przy tym mimo ze klima miała max chłodzic to wentylator włączał sie i wyłączał co chwile tz 30s pracowal wyłączył się na 5s i znowu ok 30-60s praca, wyłączył sie na 5s i tak w kółko
wszystko jest ok?
Wystarczy ze na dworze jest powyzej 22C i swieci slonce to w cieniu chlodzi ok ale w pelnym sloncu tak to slonce grzeje bude ze w aucie jest jak w saunie, szyby pozamykane i musze jechac na nawiewie utawionym na maxa 4-5 cos jest nie tak
w innych autach przy ustawieniu na 1 jest chlodno i przyjemnie a ja musze ustawic na 4-5 i nawiew dac wprost na twarz zeby cos poczuc wg mnie powietrze tylko troszke jest chlodniejsze od zwyklego bez klimy a moze nawet wcale nie chlodzi
wyciągli 20g czynnika a nabili ok 900g
umyc chlodnice karcherem i aktywną pianą? jak?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY