Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Za niskie "wysokie ciśnienie" - problem

21 Odpowiedzi, 63152 Wyświetleń

zibki

2011-05-05, 20:27:08
Nowy użytkownik
mt napisał(a):Ciśnienia ogólnie dobre, lepiej zajmnij się czystością lub drożnością skraplacza
jeżeli wg Was ciśnienia: LP=2 i HP=9 są ok, to ja już nie wiem co może być nie tak,
w ostatnich dwóch latach miałem wymienianą 2x chłodnicę klimatyzacji, natomiast w ostatnim roku była ona 2x lutowana z powodu dwóch nieszczelności, chłodnica z zewnątrz nie jest zanieczyszczona,
j_a_c napisał(a):a jak mocno dmucha z nawiewów? filtr pyłkowy kiedy wymieniony?
wydaje mi się, że z nawiewów nadmuch jest ok, filtr pyłkowy wymieniany na początku roku, a następnie po przejechaniu 3 tys. km ponownie pod koniec kwietnia br., filtry kupuję firmy MAN (tym razem także z aktywnym węglem), nadal to samo...

nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale przez ok. 3 lata miałem uszkodzoną klapkę nawiewu obiegu wewnętrznego, która znajduje się pod filtrem pyłkowym, została wymieniona w kwietniu br. i teraz już szyby mi nie parują, ale może przez to został zanieczyszczony w jakiś sposób parownik klimatyzacji,

jeżeli nie sprężarka to ja już nie wiem co jest nie tak...

zatem możliwe usterki to: zawór rozprężny??? chłodnica klimatyzacji??? osusacz??? parownik klimatyzacji???
więcej pomysłów już mi brak...
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa