mt napisał(a):Ciśnienia ogólnie dobre, lepiej zajmnij się czystością lub drożnością skraplaczajeżeli wg Was ciśnienia: LP=2 i HP=9 są ok, to ja już nie wiem co może być nie tak,
w ostatnich dwóch latach miałem wymienianą 2x chłodnicę klimatyzacji, natomiast w ostatnim roku była ona 2x lutowana z powodu dwóch nieszczelności, chłodnica z zewnątrz nie jest zanieczyszczona,
j_a_c napisał(a):a jak mocno dmucha z nawiewów? filtr pyłkowy kiedy wymieniony?wydaje mi się, że z nawiewów nadmuch jest ok, filtr pyłkowy wymieniany na początku roku, a następnie po przejechaniu 3 tys. km ponownie pod koniec kwietnia br., filtry kupuję firmy MAN (tym razem także z aktywnym węglem), nadal to samo...
nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale przez ok. 3 lata miałem uszkodzoną klapkę nawiewu obiegu wewnętrznego, która znajduje się pod filtrem pyłkowym, została wymieniona w kwietniu br. i teraz już szyby mi nie parują, ale może przez to został zanieczyszczony w jakiś sposób parownik klimatyzacji,
jeżeli nie sprężarka to ja już nie wiem co jest nie tak...
zatem możliwe usterki to: zawór rozprężny??? chłodnica klimatyzacji??? osusacz??? parownik klimatyzacji???
więcej pomysłów już mi brak...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY