Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klima nie chłodzi

102 Odpowiedzi, 92522 Wyświetleń

janpl2

2011-05-09, 10:44:27
Użytkownik
Czytając duzo w necie i na forach o słabo chłodzącej klime bardzo czesto wyczytuje ze powodem jest zanieczyszczony skraplacz i ze wystarczy tylko go umyć, przedmuchać karcherem.
Więc juz sie chcialem zabierac za mycie tego skraplacza ale jeden z Was napisał ze aktynywną piane stanowczo odradza bo mi skraplacz zardzewieje, no to ok mysle ze umyje samą wodą to drugi z Was pisze ze nie uzywac karchera bo powyginam blaszki, wiec jesli nie uzyje ani tego ani tego to nie umyje tego skraplacza Big Grin
Nieche zrobic sobie kuku, aktualnie jako tako cos chlodzi klima a jak wymyje to jest niewiadoma, kazdy mówi ze robie to na wlasne ryzyko, nigdy nie myłem silnika wodą ani chlodnicy. Jak myje auto to naniose tą chemie w proporcji 1:2 z wodą na auto odczekam pare minut i splukam wodą pod ciśnieniem i mam idealnie umyte auto bez uzycia gąbki ten brud sie rozpuści i zleci a lakieru wiec widze ze to działa.
Tak straszycie ze tak łatwo zniszczyć ten skraplacz wiec sie wstrzymałem z tym myciem bo niechce nic zepsuć. Jednak oglądając go wyląda na czysty jednak na niektórych blaszkach sa powtykane kamyki jednak mysle ze to niema wiekszego znaczenia.

Niedawno zrobiłem test wyjechałem autem z garazu zaparkowałem w cieniu, odpalilem silnik wlaczylem na max chlodzenie nawiew na maxa czyli 5 i wiatr na nawiew środkowy, wlaczylem klime, obieg otwarty, wlozylem 1 termometr to lewego nawiewu a 2 polozylem na siedzeniu tylnim wyszlem z auta, szyby zamknięte i odczekalem ok 5min
na dworze bylo ok 21C a w aucie na tym term tylnim 16C a na term który byl w nawiewie 9C
przy tym mimo ze klima miała max chłodzic to wentylator od klimy włączał sie i wyłączał co chwile tz 30s pracowal wyłączył się na 5s i znowu ok 30-60s praca, wyłączył sie na 5s i tak w kółko
To jeśli będą temp powyzej 30C na dworze to jak bede jechal na max nawiewie wnioskuje ze uzyskam ok 25C a nie mniej, a jak dalbym nawiew na szyby to juz calkowicie by klima nie zdołała schlodzic, chciałbym mieć tak ze przy temp w okolicach 30C i wyższej abym mógł sobie prędkość na wiewu ustawić na połozenie 1 max 2, a nawiew mógł dac np wyłącznie na szyby i zeby w aucie temp wynosila 17-19C bo aktualnie klima nie daje rady, nie radzi sobie z ochłodzeniem wnętrza.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa