No i byłem w warsztacie zajmującym się serwisem klimy, wybrałem inny warszat niz ostatnio, powiedziałem im wszystko to co tu napisałem na forum. Najpierw mechanik wszedł do auta i spr czy sprezarka sie wlacza, chyba na ucho, stwierdził że sie włącza i podłączył taką profesionalną maszyne i ta maszyna chodziła prawie 1,5h przy mojej klimie. Pisało na niej co aktualnie robi próżnie itp Odzyskała 40g czynnika a nabiła 850g tyle ile powinno być dla tego auta czyli 5% czynnika mialem tylko, mechanik mówił ze on nie widzi żadnych nieszczelności maszyna wyświetlała ze wszystko jest ok a robiła test szczelności. Później mi odgrzybili ozonowo gratis i szukali dobre paredziesiąt minut filtra przeciwpyłkowego, ja zapewniałem ze mimo klimatroniku takiego filtru poprostu niema, no i pewnie niema jak go nie znaleźli. Mechanik na sam koniec włożył termometr w nawiew i temp wyniosła 8,5C, ja mu mówie ze przed nabiciem było 9C to tylko się dziwił ze mimo 40g czynnika klima działała i chlodziła tak samo jak teraz mimo ze nabite jest 850g.
Sprężarka pracuje tak samo, chlodzi tak samo, czyli dośc słabo. Załamali ręce i powiedzieli ze wg nich powinno być ok. Facet skasował mnie na 150zł a odgrzybianie mialem gratis. Aha i facet mówił ze niewie dlaczego sprezarka wczesniej wlaczala sie zresztą tak samo jak teraz mimo ze bylo tylko 5% czynnika ze cos jest nie tak.
Sprężarka pracuje tak samo, chlodzi tak samo, czyli dośc słabo. Załamali ręce i powiedzieli ze wg nich powinno być ok. Facet skasował mnie na 150zł a odgrzybianie mialem gratis. Aha i facet mówił ze niewie dlaczego sprezarka wczesniej wlaczala sie zresztą tak samo jak teraz mimo ze bylo tylko 5% czynnika ze cos jest nie tak.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY