Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

rozłączająca się klimatyzacja

32 Odpowiedzi, 27939 Wyświetleń

devcio

2011-05-14, 14:23:30
Nowy użytkownik
Witam mam passata b4 1,9 TDI AFN (110KM). Klima manualna
Byłem ostatnio napełnić klimatyzację nabili mi 1200g R134a(1150g +/- 50g. Chłodziła ładnie nie powiem, jednak w porównaniu do drugiego passata w domu (b5) rurki nawet nie były troche oszromione, tylko wilgotne). Szczelność wyszła ok po tygodniu świecił lampą UV.Teraz gdyciepło i włączam klimę sprzęgiełko się załącza (widać to na ośce kompresora), jednak klima chłodzi średnio, a często potrafi być tak, że temperatura nadmuchu jest taka sama jak powietrza na zewnątrz.Wtedy po otwarciu maski rurka wysokiego ciśnienia jest lodowata wręcz, a niskiego ciepła, a kompresor jest dalej załączony. Gdy zgasze auto i poczekam parę min aż temp wysokiego ciśnienia zrówna się z niskim to klima chłodzi, lecz nigdy nie wiadomo kiedy przestanie. Czym to może być spowodowane ? Persotat chyba odpada ? Osusacz, dysza rozprężna ? Może za dużo gazu nabite ? Ciśnień niestety nie sprawdziłem Sad, lecz koleś mówił, że "niby" są OK.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa