Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaka temp powinno wiac z kratek?

68 Odpowiedzi, 138108 Wyświetleń

artkurkoarczi18

2011-05-14, 17:27:06
Nowy użytkownik
1. ok rozumiem, nadwagi nie mam jestem chudy Big Grin i mam równo Shitashii Smile ja Was nie obrażam, niewiem co wy tacy nerwowi jestescie? Cool Cool Cool
dziękuję
zawsze myślałem ze jak auto ma klime to ma normalną klime i nie myslałem ze są klimy super wydajne i jakies pseudo klimy, rozumiem ze w carismach są pseudo klimy takie zabawki nie dorówujace prawdziwym, w necie doczytalem sie ze temp powinna oscylowac miedzy 2-6C a powyzej 8C to juz jest źle, do takiego stopnia ta klima slabiutko dziala ze czasami poprostu wylaczam klime i uchylam okna i sobie jezdze mimo ze mam auto z klimą, dodam takze ze w busach, autokarach turystycznych i w innych pojazdach takze są klimy i kierowcy nie ustawiają ich tak ze pasażerowie nie mogą ze sobą rozmawiac inaczej niz krzycząc do siebie poprostu cichutko pracują i w autokarze jest cichutko i ja wlasnie tez tak chcialbym miec w aucie

4. co do kompresora to myslalem ze cos jest z nim nie tak bo wygladalo ze chcialby chodzic a nie moze, a go cos rozlacza przez pierwsze kilka minut pracuje non stop a później go odlacza i na jalowych obrotach mialem 8C to podejrzewam ze jak jade to chlodzi tak samo na pewno nie lepiej a powinno, bo obroty otrzymuje ok 1800-3000 wiec powinno leciec chlodniejsze powietrze, no i auto jest w ruchu wiec wiatr chlodzi, moze komputer mysli ze wiatr chlodzi i wentylatora nie puszcza od klimy? jednoczesnie nie pozwoląc sie sprezarce włączyć? sprezarki nigdy nie slysze podczas jazdy, na postoju co chwile sie wlacza i zalacza ale podczas jazdy nie jestem w stanie ocenic czy chodzi czy nie

3. Co do odgrzybiania warto samemu odgrzybic auto kupując preparat na alledrogo?

4. Czytałem na forum ze jak ustawie na klimie temp np 22C a nadworze jest mniej to klima sie nie zalaczy mimo ze jest wlaczona a zauwazylem ze zawsze sie wlacza, nawet zimą dopiero sie wylaczy jak sam ją wyłącze, dlaczego zimą nie chodzi w trybie osuszanie? po co ma sprezarka chodzic jak ogrzewam wnętrze?

5. Jeszcze takie prywatne pytanie jak Wy ustawiacie klime tz nawiew, jaki obieg, jaka temp? jaka predkosc nawiewu? czy kratki na desce macie wszystkie pootwierane? gdzie ustawione? Ja mam aut klime jednak w 90% przypadków korzystam z opcji manualnej.

Dziękuję wszystkim udzielajacym się w moim temacie, stawiam wszystkim piwko i kliknął bym na pomógł jakby sie dało Cool
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-14, 17:28:33 przez artkurkoarczi18.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa