artkurkoarczi18 napisał(a):obroty otrzymuje ok 1800-3000 wiec powinno leciec chlodniejsze powietrze, no i auto jest w ruchu wiec wiatr chlodzi, moze komputer mysli ze wiatr chlodzi i wentylatora nie puszcza od klimy?
Wszystko zależy od ciśnienia. Podczas jazdy jest lepsze odprowadzenie ciepła ze skraplacza zatem ciśnienie jest niższe więc może nie być potrzeby załączenia wentylatora.
artkurkoarczi18 napisał(a):sprezarki nigdy nie slysze podczas jazdy, na postoju co chwile sie wlacza i zalacza ale podczas jazdy nie jestem w stanie ocenic czy chodzi czy nie
Myślę, że słyszysz załączenie się wentylatora a nie sprężarki. Nie diagnozuj na słuch tylko zajrzyj pod maskę i zobacz czy tarczka sprzęgła się obraca.
artkurkoarczi18 napisał(a):Jeszcze takie prywatne pytanie jak Wy ustawiacie klime tz nawiew, jaki obieg, jaka temp? jaka predkosc nawiewu? czy kratki na desce macie wszystkie pootwierane? gdzie ustawione? Ja mam aut klime jednak w 90% przypadków korzystam z opcji manualnej.
Masz podobny styl pisania jak kolega janpl2. Pisze się tzn. W prywatnym akurat nie mam klimy, ale w służbowym dostawczaku kratki pootwierane ustawione na nogi i szyby nawiew na 2/4, manual.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY