Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Lista polecanych / odradzanych warsztatow (WARSZAWA)

39 Odpowiedzi, 65312 Wyświetleń

j_a_c

2011-05-15, 18:34:50
Użytkownik
wally napisał(a):Robert,
dzieki za wyklad ale liznalem juz troche teorii wiec ten temat mozemy pominac. w tresci powyzej wdarl sie blad, wczorajsze pomiary przy 22stc wskazaly temp 9-10stopni z kratek i ni cholery nie zgodze sie ze to poprawny wynik.

Chce po prostu skorzystać z dobrego serwisu gdzie ktos sprawdOpzi cisnienia, zważy ile mam czynnika w układzie, pozbędzie sie ewentualnej wilgoci, zrobi próżnię na cały dzień, usunie ewentualną nieszczelnosc,naprawi co trzeba i nabije odpowiednią ilość czynnika i da gwarancje na swoja robote.

Czy wymagam zbyt wiele? Mówicie ciągle zeby nie jeździć do nabijaczy no to tak chce zrobic tyl,o nie wiem gdzie jechać

Problem polega na tym ze za taka usługę trzeba by wziąć 200-400 pln nabijacze robią to nawet za 80pln, wiec zęby nie pozostać bezrobotnym musimy zjechać z cena na 160 -200pln i tym sposobem zbliżamy sie do nabijaczy wszyscy pomijamy próby szczelności ,dodawanie kontrastu i i inne kosztowne niby drobiazgi, ale to wy klienci nas do tego zmuszacie ,dlatego ja wychodzę z założenie ze robimy to co sobie płacący życzy,w końcu on później zapłaci za konsekwencje.
Oczywiście sa pewne granice na wszystko zgadzać sie nie można.
Dla przykładu tylko w zeszłym tygodniu 4 samochody po nabici u konkurenci ,2 konkurencja podesłała osobiście bo nie mieli pomysłu, ( po tygodniu brak gazu) nikt nie zauważył ze nie działa wentylator i ciśnienie leci po 10 min do 30 barów.
ale trzeba te 10 min poświecić ,albo lejemy gaz i następny.
Klimatyzacje można nabić w ciągu 15 min (licząc przywitanie targowanie i wypisanie faktury) bierze sie wtedy 80 (to daje 320na h)
a mi schodzi na tym min godzina czasem półtora jak nie ma komplikacji ,(chyba jakiś niepełnosprawny jestem ,niekurzy nawet potrafią z tego powodu sie trochę denerwować ,na szczęście jak opowiem na czym to polega trochę im przechodzi)
zwykle biorę koło 180 (średnio wychodzi 160na h)
I się nasuwa pytanie kto tu jest taki głupi ja czy oni i kto jest drogi?
im przynajmniej nikt nie zaprząta głowy trudnymi przypadkami
j_a_c WROCŁAW
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-15, 18:35:40 przez j_a_c.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa