Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Uruchomienie klimy

129 Odpowiedzi, 131498 Wyświetleń

Bogdan_New_Jersey

2011-05-18, 01:21:07
Zaawansowany użytkownik
crocens napisał(a):Bogdan, pewnie myslisz o mnie Smile ja zawsze mierzę (choć żadko to robię) w splitach przy sprężarce bo to wystarcza i działa...........Jeżeli ktoś mówi przegrzanie (superheat) to ja mówię ok, ale są 4 różne przegrzania.

Cześć crocens nie trafiłeś pudło. Smile

Wiesz tu gdzie ja wykonuje prace jest takie powiedzenie,
Montażyści chłodni zawsze zastąpią montażystów klimatyzacji.
Czego nie da sie powiedzieć o montażystach klimatyzacji.
Bo montażyści klimatyzacji mają tylko jeden poziom.
A chłodnicy mają kilka poziomów.

To co teraz napisałem zrozumieją tylko osoby co montują i serwisują chłodnie. Czy nie prawdę pisze Mr. llort??? Smile
Crocens wiem że ty to rozumiesz, i powiem ci szczersze że lubię czytać Twoje posty!
Ja to doświadczyłem jak kiedyś zacząłem serwisować chłodnie.
I wiem że wam chłodnicy nie dorastam do pięt.
Tak ze wielki ukłon w kierunku Mr llort ten gościu naprawdę ma wiedze, chociaż ciężko ją przekazuje. Trzeba naprawdę chociaż w małym stopniu być zawansowany żeby jego zrozumieć. Czy nie prawdę pisze Mr crocens. ty jesteś chłodnikiem, to mógłbyś sie wypowiedzieć w tej kwestii.

Trzeba zwrócić uwagę ze Mr llort nigdy na forum nie miał żadnej sprzeczki z prawdziwymi chłodnikami, a z osobami co montują głownie klimatyzacje zdarzało mu sie to bardzo często, chociaż ja uważam że nie z jego winy, ale to już moja opinia. A z winy tego ze osoba co montują klimatyzacje maja tylko jeden poziom. I nie rozumieją wszystkich zasad jakie sa w chłodnictwie i klimatyzacji.

Dlatego ja napisałem, cytuje.

"Panowie każdy z was ma trochę racji, ale nie chce nikogo obrażać.
Czasami przydało by się trochę pouczyć lub tak jak twierdzi Shitashii
"Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję"
To nie my wymyśliliśmy te systemy tylko producenci i trzeba zacząć ich słuchać
bez obrazy Mr. llort jako fachowca cię szanuje ale w tej kwestii się z tobą nie zgadzam.
Ile wezmę instrukcji to w tylu pisze żeby ustawiać przegrzanie i dochłodzenie przy zaworach serwisowych kompresora i nie dalej jak 10cali i nie za filtrem.
I nie powinniście się z tym faktem kłócić bo tak wymaga producent i to nie jeden ale wszyscy producenci kompresorów i producenci manometrów tak samo mnie uczyli w szkole, tam gdzie mierzysz ciśnienie to tam mierzysz temperaturę."

To jest zasada klimatyzacj

Bo to jest jedyna zasada na poziomie pierwszym, i tutaj Mr llort powinien zrozumieć ze rozmawiamy o klimatyzacji a nie o chłodnictwie. Katalog chłodnictwa panie llort jest trzeci katalog od góry. A my teraz jesteśmy na pierwszym katalogu co sie nazywa klimatyzacja.

Taka mała ciekawostka
Czy zauważyliście ze klimatyzacja pracuje tylko latem, a zimą sobie juz nie radzi
A jakoś chłodnie pracują cały rok i nie ma dla nich znaczenia jaka jest temperatura.
To jest pierwsza zasada

Jest tutaj parę osób co utrzymuje z nimi kontakt telefoniczny, oni głównie montują klimatyzacje tak jak ja, I wiecie co, są to osoby co się nie wywyższają.
Dla nich jest ważne ze oni robią dobrze te klimatyzacje i lubię ich za to.
Ich to nie interesuje ze są inni lepsi. Oni są dobrzy w swojej dziedzinie.
I to im wystarcza.
"B" "S"

I życzę wam żebyście byli tacy jak oni.

Pozdrawiam Bogdan

ps: no to teraz sobie chyba wrogów na robiłem Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-18, 10:50:54 przez Bogdan_New_Jersey.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa