Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima w "zabytkowym obiekcie" (blok, wpisany w 1992 do rej. zabytków)

8 Odpowiedzi, 10292 Wyświetleń

darthjoe666

2011-05-25, 08:19:44
Nowy użytkownik
@monterod2002 - dzięki za odpowiedź, w zasadzie utwierdziłeś mnie w tym, co podpowiedzieli znajomi i człowiek, który ma u mnie przeprowadzić instalację.
Niestety, budynek nie ma strychu, mieszkanie nie ma balkonu. Najszybciej będzie trzeba instalować w oknie kuchennym. Kuchnia i tak jest "mało jasna", więc światło jest zapalane również w ciągu dnia. Kopanie się z koniem (w tym wypadku kons. zabytków) na pewno sobie odpuszczę. Te urzędasy żyją w epokach z których pochodzą te ich całe zabytki. Żeby nie było, nie mam lekceważącego podejścia do historii, tradycji itp., ale pierwsze pytanie W.P. inspektora od zabytków rozwaliło mi całą konstrukcję...: a to Pan jakiś lokal prowadzi? Odpowiedziałem zgryźliwie, że tak, prowadzę lokal mieszkalny w którym spędzam czas wolny od pracy. No co pan? W mieszkaniu klimatyzacja??? To co, lodówkę też mam wyrzucić, bo to burżujstwo? Wracając do tematu, może jednak ktoś miał do czynienia z taką sytuacją prawną? Czy tak jak napisałem wcześniej - odpuścić sobie przepychanki prawne i instalować w oknie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-25, 08:20:56 przez darthjoe666.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa