Dzieki za zdania!
Fakt mało informacji to wruzenie z fusow!
Tematu pewnie nie dzwigne bo nie mam jeszcze papierow na gazy i maszyny do sciagania!
Ale jako zadeklarowany chlodniarz chcialem rozgrysc temat!
Sprawa jest w sumie prosta jak to urzadzenie tylko nie spotkalem sie z taka iloscia gazu bez zbiornika!
Co do wniosku ze gaz ucieka to jest prosta sprawa:
1)Woda wchodzi 35 i nie moze wyjsc 20 no ale wiadomo cos moze byc z obiegiem nie tak chociaz do tej pory dawal rade
2)Wziernik zapieniony
3)Cisnienie HP-10bar LP-2bary
4)Rok temu w sierpniu rozszczelnil sie wymiennik i woda poszla do ukladu wiec wycieli jakies sekcje wymienili olej itd
i chulalo to troche o.k
5)97rok wiec mysle ze znowu gdziec puszcza do wody ale jeszcze nie zxaciaga wody bo ma wieksze cisnienie
Ja w sumie przelecialem instalacje zewnetrzna czujnikiem ale sucho wszedzie wiec pytam jak sprawdzic wymiennik nie sciagajac gazu!
Chcialem dopelnic uklad drop-inem R422D no ale za rok albo i szybciej znowu bedzie pusty!
Ot i cala sprawa!
Jeszcze raz bardzo dziekuje za uwagi!
Na przyszlosc bede rzucal wiecej danych!
Pozdrawiam!
Robert
Fakt mało informacji to wruzenie z fusow!
Tematu pewnie nie dzwigne bo nie mam jeszcze papierow na gazy i maszyny do sciagania!

Ale jako zadeklarowany chlodniarz chcialem rozgrysc temat!
Sprawa jest w sumie prosta jak to urzadzenie tylko nie spotkalem sie z taka iloscia gazu bez zbiornika!
Co do wniosku ze gaz ucieka to jest prosta sprawa:
1)Woda wchodzi 35 i nie moze wyjsc 20 no ale wiadomo cos moze byc z obiegiem nie tak chociaz do tej pory dawal rade
2)Wziernik zapieniony
3)Cisnienie HP-10bar LP-2bary
4)Rok temu w sierpniu rozszczelnil sie wymiennik i woda poszla do ukladu wiec wycieli jakies sekcje wymienili olej itd
i chulalo to troche o.k
5)97rok wiec mysle ze znowu gdziec puszcza do wody ale jeszcze nie zxaciaga wody bo ma wieksze cisnienie
Ja w sumie przelecialem instalacje zewnetrzna czujnikiem ale sucho wszedzie wiec pytam jak sprawdzic wymiennik nie sciagajac gazu!

Chcialem dopelnic uklad drop-inem R422D no ale za rok albo i szybciej znowu bedzie pusty!
Ot i cala sprawa!
Jeszcze raz bardzo dziekuje za uwagi!
Na przyszlosc bede rzucal wiecej danych!
Pozdrawiam!
Robert
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA