Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Obowiązki od 01.01.2013

40 Odpowiedzi, 34713 Wyświetleń

klimatolog

2012-12-13, 19:42:10
Top użytkownik
Ja sądzę tak.To kolejna ustawa i podatki nasze wyrzucone w błoto.Kolejna ustawa stworzona przez laików chcących wyłudzić pieniądze od spokojnych użytkowników takich systemów którzy zainwestowali aby zaoszczędzić i jednocześnie ratować środowisko naturalne zmniejszając z użycie energii na własne potrzeby np. firmy czy domu.Teraz będą musieli za to zapłacić bo chcieli pomóc środowisku naturalnemu płacąc za fikcyjne wykonanie takiej ekspertyzy podyktowanej ustawą a usprawiedliwiającą się pod wyciekami z takich systemów.Zastanawiające jest to dlaczego powyżej 12KW mocy.Bo bogaty zapłaci a biedny będzie dociekał dlaczego.
miezala5 odpowiadając na twoje pytanie to najlepszym sposobem pomiaru energetycznego takiego urządzenia jest sam jego użytkownik który do Ciebie zadzwoni z pytaniem.Proszę pana jest coś nie tak.Wydaje mi się że kiedyś na początku było to wydajniejsze.A klient który zainwestował w innowację potrafi liczyć współczynnik COP.Współczynnik wydajności cieplnej , COP (coefficient of performance), jest to stosunek pomiędzy mocą grzewczą pompy ciepła a niezbędną do napędu sprężarki mocą elektryczną.Reasumując ustawa jest chora i zrobiona pod kogoś a raczej firmy.Lepszą ustawą była by taka nakładająca przegląd takiego urządzenia gdzie czyszcząc wymienniki poprawiamy COP.Taka istnieje i nie stety jest martwa jak większość w naszym państwie.Jestem ciekaw co się dzieje z panem który strzelał w biurze poselskim .Może dałby mi wskazówki jak być skuteczniejszym?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa