Ja sądzę tak.To kolejna ustawa i podatki nasze wyrzucone w błoto.Kolejna ustawa stworzona przez laików chcących wyłudzić pieniądze od spokojnych użytkowników takich systemów którzy zainwestowali aby zaoszczędzić i jednocześnie ratować środowisko naturalne zmniejszając z użycie energii na własne potrzeby np. firmy czy domu.Teraz będą musieli za to zapłacić bo chcieli pomóc środowisku naturalnemu płacąc za fikcyjne wykonanie takiej ekspertyzy podyktowanej ustawą a usprawiedliwiającą się pod wyciekami z takich systemów.Zastanawiające jest to dlaczego powyżej 12KW mocy.Bo bogaty zapłaci a biedny będzie dociekał dlaczego.
miezala5 odpowiadając na twoje pytanie to najlepszym sposobem pomiaru energetycznego takiego urządzenia jest sam jego użytkownik który do Ciebie zadzwoni z pytaniem.Proszę pana jest coś nie tak.Wydaje mi się że kiedyś na początku było to wydajniejsze.A klient który zainwestował w innowację potrafi liczyć współczynnik COP.Współczynnik wydajności cieplnej , COP (coefficient of performance), jest to stosunek pomiędzy mocą grzewczą pompy ciepła a niezbędną do napędu sprężarki mocą elektryczną.Reasumując ustawa jest chora i zrobiona pod kogoś a raczej firmy.Lepszą ustawą była by taka nakładająca przegląd takiego urządzenia gdzie czyszcząc wymienniki poprawiamy COP.Taka istnieje i nie stety jest martwa jak większość w naszym państwie.Jestem ciekaw co się dzieje z panem który strzelał w biurze poselskim .Może dałby mi wskazówki jak być skuteczniejszym?
miezala5 odpowiadając na twoje pytanie to najlepszym sposobem pomiaru energetycznego takiego urządzenia jest sam jego użytkownik który do Ciebie zadzwoni z pytaniem.Proszę pana jest coś nie tak.Wydaje mi się że kiedyś na początku było to wydajniejsze.A klient który zainwestował w innowację potrafi liczyć współczynnik COP.Współczynnik wydajności cieplnej , COP (coefficient of performance), jest to stosunek pomiędzy mocą grzewczą pompy ciepła a niezbędną do napędu sprężarki mocą elektryczną.Reasumując ustawa jest chora i zrobiona pod kogoś a raczej firmy.Lepszą ustawą była by taka nakładająca przegląd takiego urządzenia gdzie czyszcząc wymienniki poprawiamy COP.Taka istnieje i nie stety jest martwa jak większość w naszym państwie.Jestem ciekaw co się dzieje z panem który strzelał w biurze poselskim .Może dałby mi wskazówki jak być skuteczniejszym?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY