Rozmawiałem dziś z kolejnym serwisem. (Tak, wiem - strasznie upierdliwy ze mnie klient)
(No trudno - lubię rozumieć o co chodzi, zwłaszcza kiedy mam wywalić ponad 2 tysiące) :/
Dowiedziałem się rzeczy, która pasuje mi do układanki.
Prawdopodobnie moja sprężarka jest jednak do wymiany z powodu uszkodzenia jakiegoś wewnętrznego pierścienia teflonowego. Uszkodzenie takie powstaje kiedy skraplacz się nie wyrabia (a mój był w marnym stanie) i jego niska sprawność obciąża mocno sprężarkę, co powoduje jej przegrzanie i w efekcie uszkodzenie wspomnianego pierścienia :o
Teraz tylko martwi mnie, co będzie po zdemontowaniu - jakie jest prawdopodobieństwo, że olej będzie czysty a jakie, że czeka mnie płukanie układu i podobno obowiązkowa wymiana skraplacza i zaworu rozprężnego
(No trudno - lubię rozumieć o co chodzi, zwłaszcza kiedy mam wywalić ponad 2 tysiące) :/ Dowiedziałem się rzeczy, która pasuje mi do układanki.
Prawdopodobnie moja sprężarka jest jednak do wymiany z powodu uszkodzenia jakiegoś wewnętrznego pierścienia teflonowego. Uszkodzenie takie powstaje kiedy skraplacz się nie wyrabia (a mój był w marnym stanie) i jego niska sprawność obciąża mocno sprężarkę, co powoduje jej przegrzanie i w efekcie uszkodzenie wspomnianego pierścienia :o
Teraz tylko martwi mnie, co będzie po zdemontowaniu - jakie jest prawdopodobieństwo, że olej będzie czysty a jakie, że czeka mnie płukanie układu i podobno obowiązkowa wymiana skraplacza i zaworu rozprężnego
Poszkodowany przez klimatyzację :-]
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY