elektromechanik napisał(a):TRYFIDY napisał(a):z tym że początkujący na forum może mieć więcej stażu niż nie jeden zaawansowany
Całkowita racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Niemniej jednak po postach można w większości wywnioskować czy ktoś ma jakieś doświadczenie czy jest zupełnym laikiem. :|
Jeśli ktoś pyta o konkret i konkretnie opisuje sytuacje i działanie ( lub niedziałanie )urządzenia to raczej jest z > branży <.![]()
Ale jeśli pisze ( jak niedawno było ) >co będzie jak się zawór rozprężny zamontuje odwrotnie < to raczej sprawa jasna !!!!!!!!!!!! :lol:
Zgodzę się
aczkolwiek działa to w ten sposób (bynajmniej w moim przekonaniu) sam tak kiedyś miałem. Świerzy monter/serwisant rozpoczynający przygodę z tą branżą nie zawsze trafia na osobę, która chce dzielić się swoimi doświadczeniami i wiedzą. Głodny wiedzy i chęci powiększania swojej wiedzy, stara się czytać na takich forach jak to. Więc pytanie "co będzie jak się zawór rozprężny zamontuje odwrotnie" myślę że jest właśnie wynikiem takiej współpracy ze swoim partnerem z pracy
Ja osobiście np. nigdy nie montowałem zestawu całorocznego, czyli regulatora i grzałki karteru sprężarki, po rozmowie ze Zbyniem, którego uważam za bardzo dobrego fachowca stwierdziłem że dam sobie z tym radę
przesłał mi schemat podłączenia regulatora i jakoś będę z tym walczył
jeżeli będę miał problem zawsze jest osoba, która chętnie pomoże
nie każdy ma czas na czytanie książek poświęconych branży jak i nie każdy ma szanse/okazję nauczyć się pewnych rzeczy. Dlatego też szuka odpowiedzi między innymi tutaj
gadu-gadu: 3236154
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY