Poleciało 450 zł nie licząc skraplacza. Fachowy serwis chciał za wymianę zaworu 350zł, a że nabijałem układ u zwykłych nabijaczy, jak się okazało po nietrafionym pomyśle z wymianą osuszacza to brnę dalej w tym "oszczędnym" wariancie z tańszym serwisem tylko muszę nadrabiać wiedzą zaczerpniętą z internetu
Akurat wyhaczyłem na alegroszu używany zaworek i z wymianą wyszło 75 zł. Zwykli nabijacze są na tyle uczciwi, że nie kasują za ponowne odessanie i napełnienie klimy.
Sprężarka bez zaworu sterującego pewnie SANDEN, klima manualna. Sprzęgło sprężarki można przekręcać, ale trzeba użyć do tego całej dłoni z lekkim wysiłkiem. Nie mam pojęcia jak to powinno dawać się kręcić. Dzisiaj zauważyłem, że klima lekko chłodzi i grubsza rurka przy zaworze rozprężnym przed wejściem do kabiny jest chłodnawa, ale zawór i cienka rurka dalej oszronione.
Akurat wyhaczyłem na alegroszu używany zaworek i z wymianą wyszło 75 zł. Zwykli nabijacze są na tyle uczciwi, że nie kasują za ponowne odessanie i napełnienie klimy. Sprężarka bez zaworu sterującego pewnie SANDEN, klima manualna. Sprzęgło sprężarki można przekręcać, ale trzeba użyć do tego całej dłoni z lekkim wysiłkiem. Nie mam pojęcia jak to powinno dawać się kręcić. Dzisiaj zauważyłem, że klima lekko chłodzi i grubsza rurka przy zaworze rozprężnym przed wejściem do kabiny jest chłodnawa, ale zawór i cienka rurka dalej oszronione.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY